Tiedotteet

Ajankohtaiset tiedotteet ja kampanjat

Jätä soittopyyntöJulkaistu 3 kuukautta sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki

Hyvä asiakkaamme,

olet saattanutkin jo kuulla terapeuteiltamme, että Unitas Terveyspalvelut lopettaa toimintansa 30.4. eli jo ensi viikolla. Unitaksen hoitajat siirtyvät muihin toimipaikkoihin.

Jos sinulla on käyttämätön lahjakortti tai hoitosarjan hoitokerta, otathan pikimmiten yhteyttä terapeuttiisi (puhelinnumerot alla).

Toukokuun alusta hoitajamme ovat tavattavissa seuraavissa toimipisteissä:

- Emmi Kaasalainen, osteopatia
puh: 050 528 3728, toimipisteet ilmoitetaan myöhemmin.

- Laura Koskinen, hieronta, CST
puh: 044 338 9772, laurakoskinen.fi
DoGood Terveyspalvelut

- Markku Korhonen, osteopatia
puh: 041 505 6879 Fysios Töölö.

- Jarno Mäkelä, osteopatia
puh: 050 573 2715, www.pikkufakiiri.com/
Fysios Töölö, Pasila ja Malmi.

- Jaana Nissilä, fysioterapia
puh: 044 088 6678 Fysios Töölö.

- Anna Nurmio, osteopatia
puh: 040 533 1747 Fysios Yrjönkatu.

- Olli Tamminen, fysioterapia, hieronta
puh: 050 405 0557 Fysios Töölö ja Pasila.

Toimipisteiden osoitteet:
Fysios Kamppi: Yrjönkatu 36
Fysios Malmi: Malmintorin kauppakeskus, Malmin kauppatie 18
Fysios Pasila: Pasilanraitio 5
Fysios Töölö: Urheilukatu 38 A
DoGood Terveyspalvelut, Itäinen Teatterikuja 5 A

Lisätietoja Fysios Oy:stä: www.fysios.fi/

Lämpimät kiitoksemme kaikille asiakkaillemme kuluneista vuosista ja toivottavasti näemme teitä jälleen uusissa toimipisteissämme!

Kevätterveisin,
Unitaksen väki
... LisääVähemmän

Julkaistu 6 kuukautta sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki

Kehon tuki- ja liikuntaelimistössä esiintyvät epätasapainotilat ovat yleensä seurausta kahdenlaisista tapahtumaketjuista: Joko traumaan tai pitkäaikaiseen, toistuvaan kuormitukseen sopeutumisen seurauksena. Traumaan liittyvässä adaptaatiossa eli sopeutumisessa kudosten korjautuminen ei syystä tai toisesta ole edennyt ihanteellisesti.

Pitkäaikaiseen, toistuvaan kuormitukseen liittyviin epätasapainotiloihin vaikuttavat mekaaniset tekijät kuten asento, totutut liikekaavat ja urheilu, sekä ikääntyminen tai mahdolliset hermoston vauriot.

Kummassakin tapauksessa epätasapainotiloihin on mahdollista vaikuttaa sekä hoitotekniikoin että harjoittein. Ne ohjaavat kehoa toimimaan totutuista, mahdollisesti oireita ylläpitävistä poikkeavissa olosuhteissa. Tällöin kudokset pääsevät hetkellisesti vapautumaan jännitystiloista tai kokemaan uudenlaista rasitusta.

Unitaksen kaikilla terapeuteilla on työvälineet lievittää kipua, jäykkyyttä tai nivelten rajoittunutta liikkuvuutta, jotka yhä ovat todennäköisesti ne yleisimmin tiedossa olevat syyt hakeutua vastaanotolle.
... LisääVähemmän

Julkaistu 6 kuukautta sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki
Unitas Terveyspalveluiden palveluvalikoima lisääntyy, kun osteopaattimme Jarno alkaa tarjota joogan yksityistunteja! Opetusta on saatavilla 60 tai 90 minuutin mittaisena, ja se perustuu iyengarjoogaan.Jarno Mäkelä on osteopaatti AMK, mikä tuo erityisen anatomisen tarkkuuden ja osaamisen hänen joogaopetukseensa. Hän osaa myös arvioida, saattaisiko osteopaattinen käsittely parhaiten edesauttaa asanaharjoituksen kehittymistä tai vähentää mahdollisia kipuja. Joogaa Jarno on opettanut vuodesta 2005 lähtien, ja hän on sertifioitu iyengarjoogan opettaja (Junior Intermediate II).Kouluttautumiseni iyengarjoogan opettajaksi Suomessa kesti neljä vuotta ja jatkokoulutuksissa on mennyt useita vuosia lisää. Iyengarjooga on älykäs, monipuolinen, turvallinen, kehon linjauksia ja kehotietoisuutta tehokkaasti lisäävä joogalaji. Yhtymäkohtia muihin joogatyyleihin (mm. astangajoogaan) on paljon, joten eri tyylien harjoittajat hyötyvät yksityistunneista. Pyrin auttamaan jokaista hänen omassa harjoituksessaan. Tunnit soveltuvat kaikentasoisille ja -kuntoisille. Myöskään aiempaa joogakokemusta ei tarvita, eli kuka tahansa joogasta kiinnostunut on tervetullut!Yksityistunti perustuu pitkälti asiakkaan toiveisiin ja tarpeisiin. Jos sinulla on ongelmakohtia harjoituksessasi – esimerkiksi jokin jooga-asana tai liikesuunta ei tahdo luonnistua – voimme yhdessä löytää asiaan ratkaisuja. Iyengarjoogalle tyypillisesti tukena voidaan käyttää apuvälineitä, jotta asanoista saa oikeanlaisen tunnun. Jos tarpeesi on jonkinlaisen harjoitusrutiinin oppiminen, yksityistunti pidetään yhtenäisempänä harjoituksena.Tervetuloa joogaamaan!
JarnoPS Iyengarjoogan perustajaa BKS Iyengaria (1918–2014) pidetään yhtenä modernin joogan keskeisimmistä hahmoista. Hänen teoksena Light on Yoga (1961) on alan perusteoksia, ja hänen kehittämänsä apuvälineet ovat käytössä kautta maailman ja kautta joogatyylien.Unitas TerveyspalvelutTästä ajanvaraukseen (60 min):
https://www.varaaverkossa.fi/places/unitas-terveyspalvelut--622/joogan-yksityistunti-60-min-yoga-private-session-23917Tästä ajanvaraukseen (90 min):
https://www.varaaverkossa.fi/places/unitas-terveyspalvelut--622/joogan-yksityistunti-90-min-yoga-private-session-23918?sr=3361

Unitas Terveyspalveluiden palveluvalikoima lisääntyy, kun osteopaattimme Jarno alkaa tarjota joogan yksityistunteja! Opetusta on saatavilla 60 tai 90 minuutin mittaisena, ja se perustuu iyengarjoogaan.

Jarno Mäkelä on osteopaatti AMK, mikä tuo erityisen anatomisen tarkkuuden ja osaamisen hänen joogaopetukseensa. Hän osaa myös arvioida, saattaisiko osteopaattinen käsittely parhaiten edesauttaa asanaharjoituksen kehittymistä tai vähentää mahdollisia kipuja. Joogaa Jarno on opettanut vuodesta 2005 lähtien, ja hän on sertifioitu iyengarjoogan opettaja (Junior Intermediate II).

"Kouluttautumiseni iyengarjoogan opettajaksi Suomessa kesti neljä vuotta ja jatkokoulutuksissa on mennyt useita vuosia lisää. Iyengarjooga on älykäs, monipuolinen, turvallinen, kehon linjauksia ja kehotietoisuutta tehokkaasti lisäävä joogalaji. Yhtymäkohtia muihin joogatyyleihin (mm. astangajoogaan) on paljon, joten eri tyylien harjoittajat hyötyvät yksityistunneista. Pyrin auttamaan jokaista hänen omassa harjoituksessaan. Tunnit soveltuvat kaikentasoisille ja -kuntoisille. Myöskään aiempaa joogakokemusta ei tarvita, eli kuka tahansa joogasta kiinnostunut on tervetullut!

Yksityistunti perustuu pitkälti asiakkaan toiveisiin ja tarpeisiin. Jos sinulla on ongelmakohtia harjoituksessasi – esimerkiksi jokin jooga-asana tai liikesuunta ei tahdo luonnistua – voimme yhdessä löytää asiaan ratkaisuja. Iyengarjoogalle tyypillisesti tukena voidaan käyttää apuvälineitä, jotta asanoista saa oikeanlaisen tunnun. Jos tarpeesi on jonkinlaisen harjoitusrutiinin oppiminen, yksityistunti pidetään yhtenäisempänä harjoituksena.

Tervetuloa joogaamaan!
Jarno

PS Iyengarjoogan perustajaa BKS Iyengaria (1918–2014) pidetään yhtenä modernin joogan keskeisimmistä hahmoista. Hänen teoksena Light on Yoga (1961) on alan perusteoksia, ja hänen kehittämänsä apuvälineet ovat käytössä kautta maailman ja kautta joogatyylien."

Unitas Terveyspalvelut

Tästä ajanvaraukseen (60 min):
www.varaaverkossa.fi/places/unitas-terveyspalvelut--622/joogan-yksityistunti-60-min-yoga-private-...

Tästä ajanvaraukseen (90 min):
www.varaaverkossa.fi/places/unitas-terveyspalvelut--622/joogan-yksityistunti-90-min-yoga-private-...
... LisääVähemmän

Julkaistu 7 kuukautta sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki
Vuoden viimeisiin päiviin kehon rakenteiden välisistä vuorovaikutussuhteista.Osteopatia ja monet manuaaliset terapiat työskentelevät kehon rakenteiden välisten vuorovaikutussuhteiden parissa, kattaen luiset rakenteet, myofaskian ja hermot, sekä hengityksen ja nestekierron tarkastelun. Zinkin kaavoja, jotka perustuvat 1970 -luvulla hänen yhdessä osteopaattikollega Lawsonin kanssa tehtyihin tutkimuksiin, voidaan käyttää faskiaalisten diagnosointi- ja manipulointimenetelmien tukena.Osteopatian kehittäjä Andrew Taylor Stillin mukaan faskiasta voidaan etsiä sairauksien syytä ja hakea niille lievitystä. Kehon toimintahäiriöt ja epätasapainotilat voivat aiheuttaa faskian liikkeeseen rajoitteita. Faskian kaikkialle ulottuvaa luonnetta kuvaa, että ihmiskehon jäljennös säilyisi vaikka muut kudokset poistettaisi sen ympäriltä.Kehon rakenteisiin kohdistuu yleensä tavanomaista enemmän rasitusta niin sanotuilla ylimenoalueilla. Näille alueille on ominaista rangan liikkeen luonteen muuttuminen sekä poikittaiset anatomiset rakenteet, kun taas valtaosa
kehon faskiasta on pitkittäin järjestäytynyttä.Kallonpohjassa tällainen ylimenoalue on takaraivoluun ja ylimmän kaulanikaman välissä. Se on kytköksissä dura mater -aivokalvoon, ja osteopaattisessa tarkastelussa sen tentorium -nimiseen osaan.
Kaula- ja rintarangan liitoskohdan alueella hartiarenkaan rajaama yläaukeama lihaksineen on yhteydessä yläraajojen hermoihin, suoniin, sekä vagus- ja palleahermoon.
Kylkikaaren alla, rinta- ja lannenikamien liitosalueella pallea huolehtii hengityksestä, rinta- ja vatsaontelon välisen paine-eron toimiessa lymfa- ja laskimopumppuna. Suuret veri- ja lymfasuonet lävistävät pallean, aivan kuten ruokatorvikin.
Alimman lannenikaman ja ristiluun liitoskohtaan yhteydessä oleva lantionpohja vaikuttaa paitsi lantionalueen elimiin, myös alaraajojen suoniin ja hermoihin.Näiden rakenteiden roolia voi tutkia kätevästi kotioloissa. Kierrä varpaat ja lantio osoittamaan vasemmalle, sekä hartiat ja kasvot oikealle. Havainnoi hengityksen syvyyttä normaalissa ja kiertyneessä asennossa.
Kokeile nostaa kätesi ylös. Mitä liikkeelle tapahtuu kehon ollessa kiertynyt?
Tee sama tarkastelu taivuttaen vartaloa eteenpäin, kämmenet kohti lattiaa.Testit auttavat ymmärtämään, millaisten asioiden parissa manuaalisen terapeutit työskentelevät.
Mikäli haluat haastavamman version, havaitse liikettä kuvissa esiintyvin kierroin. Omassa kokeilussani ei mennyt kuin hetki ja raajojen hermot alkoivat jo kihelmöidä. Tässä vaiheessa on paras pitää pieni tauko ennen lisähaasteita.Keho ei ole koskaan täysin symmetrinen, mutta terve, joustava keho kykenee  mukautumaan epätasaisesti jakautuvaan kuormitukseen minkään osan siitä suuremmin kärsimättä. Oireilu alkaa, mikäli kehon resurssit kompensoida syystä tai toisesta aiheutunutta toimintahäiriötä on käytetty loppuun. Kuvan kaavoista vasemmanpuoleisia esiintyy tavallisesti oireettomia henkilöitä, oikeanpuoleisia taas oireisilla.Tervetuloa hoitoihin ymmärtämään lisää kehostasi!Hyvää alkavaa vuotta,Emmi Kaasalainen (osteopaatti AMK, FM)Kuva Ross E. Popen vuonna 2005 American Academy of Osteopathy Journalissa julkaistusta artikkelista The Common Compensatory Pattern: Its Origin and Relationship to the Postural Model.

Vuoden viimeisiin päiviin kehon rakenteiden välisistä vuorovaikutussuhteista.

Osteopatia ja monet manuaaliset terapiat työskentelevät kehon rakenteiden välisten vuorovaikutussuhteiden parissa, kattaen luiset rakenteet, myofaskian ja hermot, sekä hengityksen ja nestekierron tarkastelun. Zinkin kaavoja, jotka perustuvat 1970 -luvulla hänen yhdessä osteopaattikollega Lawsonin kanssa tehtyihin tutkimuksiin, voidaan käyttää faskiaalisten diagnosointi- ja manipulointimenetelmien tukena.

Osteopatian kehittäjä Andrew Taylor Stillin mukaan faskiasta voidaan etsiä sairauksien syytä ja hakea niille lievitystä. Kehon toimintahäiriöt ja epätasapainotilat voivat aiheuttaa faskian liikkeeseen rajoitteita. Faskian kaikkialle ulottuvaa luonnetta kuvaa, että ihmiskehon jäljennös säilyisi vaikka muut kudokset poistettaisi sen ympäriltä.

Kehon rakenteisiin kohdistuu yleensä tavanomaista enemmän rasitusta niin sanotuilla ylimenoalueilla. Näille alueille on ominaista rangan liikkeen luonteen muuttuminen sekä poikittaiset anatomiset rakenteet, kun taas valtaosa
kehon faskiasta on pitkittäin järjestäytynyttä.

Kallonpohjassa tällainen ylimenoalue on takaraivoluun ja ylimmän kaulanikaman välissä. Se on kytköksissä dura mater -aivokalvoon, ja osteopaattisessa tarkastelussa sen tentorium -nimiseen osaan.
Kaula- ja rintarangan liitoskohdan alueella hartiarenkaan rajaama yläaukeama lihaksineen on yhteydessä yläraajojen hermoihin, suoniin, sekä vagus- ja palleahermoon.
Kylkikaaren alla, rinta- ja lannenikamien liitosalueella pallea huolehtii hengityksestä, rinta- ja vatsaontelon välisen paine-eron toimiessa lymfa- ja laskimopumppuna. Suuret veri- ja lymfasuonet lävistävät pallean, aivan kuten ruokatorvikin.
Alimman lannenikaman ja ristiluun liitoskohtaan yhteydessä oleva lantionpohja vaikuttaa paitsi lantionalueen elimiin, myös alaraajojen suoniin ja hermoihin.

Näiden rakenteiden roolia voi tutkia kätevästi kotioloissa. Kierrä varpaat ja lantio osoittamaan vasemmalle, sekä hartiat ja kasvot oikealle. Havainnoi hengityksen syvyyttä normaalissa ja kiertyneessä asennossa.
Kokeile nostaa kätesi ylös. Mitä liikkeelle tapahtuu kehon ollessa kiertynyt?
Tee sama tarkastelu taivuttaen vartaloa eteenpäin, kämmenet kohti lattiaa.

Testit auttavat ymmärtämään, millaisten asioiden parissa manuaalisen terapeutit työskentelevät.
Mikäli haluat haastavamman version, havaitse liikettä kuvissa esiintyvin kierroin. Omassa kokeilussani ei mennyt kuin hetki ja raajojen hermot alkoivat jo kihelmöidä. Tässä vaiheessa on paras pitää pieni tauko ennen lisähaasteita.

Keho ei ole koskaan täysin symmetrinen, mutta terve, joustava keho kykenee mukautumaan epätasaisesti jakautuvaan kuormitukseen minkään osan siitä suuremmin kärsimättä. Oireilu alkaa, mikäli kehon resurssit kompensoida syystä tai toisesta aiheutunutta toimintahäiriötä on käytetty loppuun. Kuvan kaavoista vasemmanpuoleisia esiintyy tavallisesti oireettomia henkilöitä, oikeanpuoleisia taas oireisilla.

Tervetuloa hoitoihin ymmärtämään lisää kehostasi!

Hyvää alkavaa vuotta,

Emmi Kaasalainen (osteopaatti AMK, FM)

Kuva Ross E. Popen vuonna 2005 American Academy of Osteopathy Journalissa julkaistusta artikkelista The Common Compensatory Pattern: Its Origin and Relationship to the Postural Model.
... LisääVähemmän

Julkaistu 7 kuukautta sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki
Vielä ehtii hankkia joulun parhaat lahjat eli lahjakortit hoitoihin! Soita 045 275 8844 tai tilaa nettisivuiltamme!

Vielä ehtii hankkia joulun parhaat lahjat eli lahjakortit hoitoihin! Soita 045 275 8844 tai tilaa nettisivuiltamme! ... LisääVähemmän

Julkaistu 7 kuukautta sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki
The soul of man, with all the streams of pure living water, seems to dwell in the fascia of his body.Ihmisen sielu kaikkine elävien, puhtaiden vesien virtoineen näyttää asuvan hänen kehonsa faskiassa.Osteopatian 1800 -luvulla kehittäneen Andrew Taylor Stillin runollinen lainaus on vain yksi monista faskiaa käsittelevistä. Lauseesta käy ilmi hänen ymmärtäneen faskian merkityksen paljon mekaanista roolia suurempana. Jatkan edellisestä faskiateemasta.Faskia määritellään hieman vaihtelevin tavoin. Yleisesti sillä tarkoitetaan sidekudoksista muodostelmaa, joka kalvoina ja säiemmäisinä rakennelmina luo jatkumoita rakenteiden ja elinjärjestelmien välille. Sen luonne vaihtelee kehon osan mukaan: Jokainen luu, lihas, hermo ja elin on faskian peittämää.Faskian mekaanisina tehtävinä on toimia voimien välittäjänä, taloudellistaa liikkeitä koordinoiden lihastoimintaa sekä poistaa kuormaa luu- ja rustorakenteilta. Sen kaikkialla läsnäolevan luonteen vuoksi muun muassa kehon linjausta, ryhtiä, kompensaatiokaavoja tai kuormitustiloja on mahdotonta tarkastella huomioimatta faskiaa. Leikkausten tai vammojen yhteydessä syntyvä arpikudos tuottaa adheesiota, kiinnikemäistä muodostelmaa, joka saattaa rajoittaa eri rakenteiden liikettä suhteessa toisiinsa.Faskiaan vaikutetaan monin erilaisin tekniikoin. Suorin, faskiaan hankaamalla tai liuttamalla kohdennettavien tekniikoiden ohessa, muutkin manuaaliset tekniikat vaikuttavat faskiaan. Esimerkkinä näistä vaikkapa triggerpistekäsittelyt tai lihasenergiatekniikat, jossa lihasta vuoroin venytetään passiivisesti sekä aktivoidaan lihasta supistamalla. Vähemmän tunnettuja käsittelytapoja ovat perinteisesti osteopatiassa käytettävät tekniikat, joissa kalvoisten rakenteiden tai myofaskiaalisten jatkumoiden jännitystä seurataan käsin tukien kohti tasapainopistettä, jossa rakennelmaan ei kohdistu minkään suuntaista vetoa tai vääntöä. Lähestymistapa on tuttu mm. kraniaalisissa ja viskeraalissa tekniikoissa jotka vaikuttavat myös faskian välityksellä.Tom Myersin Anatomy Trainsin kuva antaa jonkinlaisen käsityksen faskiasta erilaisissa anatomisissa rakenteissa.Tervetuloa hoitoihin!Emmi Kaasalainen
Osteopaatti AMK, FM

"The soul of man, with all the streams of pure living water, seems to dwell in the fascia of his body."

Ihmisen sielu kaikkine elävien, puhtaiden vesien virtoineen näyttää asuvan hänen kehonsa faskiassa.

Osteopatian 1800 -luvulla kehittäneen Andrew Taylor Stillin runollinen lainaus on vain yksi monista faskiaa käsittelevistä. Lauseesta käy ilmi hänen ymmärtäneen faskian merkityksen paljon mekaanista roolia suurempana. Jatkan edellisestä faskiateemasta.

Faskia määritellään hieman vaihtelevin tavoin. Yleisesti sillä tarkoitetaan sidekudoksista muodostelmaa, joka kalvoina ja säiemmäisinä rakennelmina luo jatkumoita rakenteiden ja elinjärjestelmien välille. Sen luonne vaihtelee kehon osan mukaan: Jokainen luu, lihas, hermo ja elin on faskian peittämää.

Faskian mekaanisina tehtävinä on toimia voimien välittäjänä, taloudellistaa liikkeitä koordinoiden lihastoimintaa sekä poistaa kuormaa luu- ja rustorakenteilta. Sen kaikkialla läsnäolevan luonteen vuoksi muun muassa kehon linjausta, ryhtiä, kompensaatiokaavoja tai kuormitustiloja on mahdotonta tarkastella huomioimatta faskiaa. Leikkausten tai vammojen yhteydessä syntyvä arpikudos tuottaa adheesiota, kiinnikemäistä muodostelmaa, joka saattaa rajoittaa eri rakenteiden liikettä suhteessa toisiinsa.

Faskiaan vaikutetaan monin erilaisin tekniikoin. Suorin, faskiaan hankaamalla tai liuttamalla kohdennettavien tekniikoiden ohessa, muutkin manuaaliset tekniikat vaikuttavat faskiaan. Esimerkkinä näistä vaikkapa triggerpistekäsittelyt tai lihasenergiatekniikat, jossa lihasta vuoroin venytetään passiivisesti sekä aktivoidaan lihasta supistamalla. Vähemmän tunnettuja käsittelytapoja ovat perinteisesti osteopatiassa käytettävät tekniikat, joissa kalvoisten rakenteiden tai myofaskiaalisten jatkumoiden jännitystä seurataan käsin tukien kohti tasapainopistettä, jossa rakennelmaan ei kohdistu minkään suuntaista vetoa tai vääntöä. Lähestymistapa on tuttu mm. kraniaalisissa ja viskeraalissa tekniikoissa jotka vaikuttavat myös faskian välityksellä.

Tom Myersin Anatomy Trainsin kuva antaa jonkinlaisen käsityksen faskiasta erilaisissa anatomisissa rakenteissa.

Tervetuloa hoitoihin!

Emmi Kaasalainen
Osteopaatti AMK, FM
... LisääVähemmän

Julkaistu 8 kuukautta sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki

VIIKKOJULKAISU

Mikä ihmeen CST?

CST on lyhenne englanninkielisistä sanoista cranio sacral therapy, eli suomeksi kraniosakraaliterapia. Tuo sanahirviö ei useimmille sano mitään niin pieni lisäselitys on paikallaan.

CST on pehmeä ja tuvallinen manuaalisen terapian muoto, jossa tuetaan kehon itsekorjautumismekanismeja. Hoidossa tunnustellaan ja hoidetaan kevyin ottein keskushermoston aluetta ja vaikutetaan näin siinä tapahtuvaan nestekiertoon.

CST hoidolla voidaan hoitaa monenlaisia ongelmia ja esimerkiksi stressiperäisissä ongelmissa mahdollisesti erittäin tehokasta. Stressiä on nykypäivänä miltei kaikilla kun kiire painaa ja ei ehdi palautua. Tästä voi tulla pysyvä tila ja ennenpitkää keho ei enää palaudu henkisistä ja fyysisistä rasituksista kunnolla ja sympaattinen hermosto on yliaktiivisessa tilassa. Ääritapauksissa tästä käytetään myös nimitystä ylikunto jossa useimmiten on myös yhdistettynä raskas liikunta mutta lähes aina on mukana myös jonkinlainen henkinen paine, esimerkiksi kilpailuissa menestyminen tai koviin tavoitteisiin pääseminen.

Kun vaikutetaan hemostoon niin vaikutus ulottuu niin kehossa kuin mielen tasolla oleviin häiriöihin. Kuitenkin oireiden ollessa voimakkaita on syytä käydä myös lääkärissä. Lääkärin hoito ja manuaalinen terapia eivät ole toisiaan poissulkevia vaan täydentäviä.

Kun toimitaan kehon itsekorjaamismekanismin kanssa, ei voi sanoa etukäteen kuinka nopeasti tai miten keho reagoi hoitoon. Joskus hoito ottaa pidemmän aikaa ja joskus taas tuloksia tulee nopeastikin. Ainoastaan kokeilemalla selviää!

Voikaa hyvin,
Laura Koskinen
hieronta, CST-hoito, sisäelinhoito

Tässä erään 25 vuotiaan naisen kertomus hoitokokemuksestaan.

"Olen kärsinyt neljä vuotta erilaisista oireista, jotka olen laittanut pelkästään niska-hartiaseudun jumien piikkiin. Oireet ovat vaihdelleet kallonpohjan jomotuksesta ja huimauksesta epätodelliseen oloon ja pahimmillaan paniikkikohtauksiin.

Viime vuosien aikana olen mm. käynyt fysiatrilla ja ainakin neljällä eri fysioterapeutilla, hankkinut silmälasit lievään likinäköisyyteen, tehnyt silmäharjoitteita karsastuksen hoitamiseksi, vaihtanut patjan ja tyynyn uusiin, syönyt lihasrelaksantteja, harjoitellut hengittämään oikein, lopettanut kahvin juonnin sekä tehnyt erilaisia liikkuvuusharjoitteita.

Hieronta ja muut vastaavat käsittelytavat ovat antaneet hetkellisen avun, mutta pian olen taas palannut ns. pää kainalossa seuraavaan hoitoon. Entisenä kilpaurheilijana minua on ehkä eniten harmittanut se, että erityisesti kaikki liikunta on pidemmän päälle tuntunut pahentavan oireita eikä palautuminen ole tuntunut toimivan normaalisti.

Oireiden jatkuessa tuntui, että jokin merkittävä kivi oli vielä kääntämättä. Oli kuitenkin sattumaa, että päädyin Lauran vastaanotolle. Oireideni perusteella Laura ehdotti CST:tä. Hoito oli hellävaraista ja miellyttävää. Jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen tuntui, että pitkästä aikaa päähän virtasi kunnolla verta ja koko kroppa tuntui aiempaa rennommalta. Nyt muutaman hoitokerran jälkeen erityisesti epätodellinen olo ja paniikkikohtauksen uhka ovat hävinneet oikeastaan kokonaan. Kroppa tuntuu rauhallisemmalta jäljellä olevista jumeista huolimatta. Niiden avaamiseen menee aikaa, mutta suunta on koko ajan kohti parempaa."

#hoito #CST #hieronta #stressi #ylikunto #treeni #paniikkikohtaus
... LisääVähemmän

Julkaistu 9 kuukautta sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki
Isänpäiväksi lahjakortit tarjouksessa!
7-9.11. ostetuista lahjakorteista 5€ alennus.
Tilaa heti sivuiltamme www.utp.fi tai soita ajanvaraukseemme!

Isänpäiväksi lahjakortit tarjouksessa!
7-9.11. ostetuista lahjakorteista 5€ alennus.
Tilaa heti sivuiltamme www.utp.fi tai soita ajanvaraukseemme!
... LisääVähemmän

Julkaistu 9 kuukautta sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki
Mikä ihmeen osteopatia?”Hieronta? Jes, tiedän hyvin mitä se on.”
”Fysioterapia? Juu tiedän, eikös se ole jotain harjoitteiden tekemistä?”
”Osteopatia? ----------”.
Näin se monesti menee, ihmisillä ei välttämättä ole tietoa osteopatiasta. No mitä se sitten on?Osteopatia on käsin tehtävää eli manuaalista hoitoa. Yleensä hoito kohdistetaan tuki- ja liikuntaelimistöön, mutta myös laajemminkin kehon eri systeemeihin. Selkä-, niska- tai hartiavaivat ovat varmasti yleisin syy tulla vastaanotolle. Sen lisäksi apua voi saada esimerkiksi migreeniin, unettomuuteen tai ruoansulatusvaivoihin. Laaja tekniikoiden ja lähestymistapojen työkalupakki sisältää esimerkiksi nivelten mobilisaatiota, pehmytkudoskäsittelyä ja hermostoa rauhoittavia tekniikoita.Osteopatiassa ihminen nähdään kokonaisuutena, joten fyysisen hoidon rinnalla kulkee psykologisten ja sosiaalisten tekijöiden huomioiminen. Aina ei tarvitse olla välitöntä fyysistä vaivaa syynä tulla vastaanotolle, sillä
osteopatia toimii mainiosti ennaltaehkäisevänä ja terveyttä ylläpitävänä hoitomuotona. Asiakkaalle yksilöllisesti räätälöidyn hoidon tekevä osteopaatti on Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattihenkilö. Osteopaatiksi kouluttaudutaan Suomessa neljän vuoden koulutuksella.Osteopatian saattoi maailmaan yhdysvaltalaislääkäri Andrew Taylor Still 1870-luvulla. Osteopatiaa pidetäänkin vanhimpana manuaalisena hoitomuotona, josta mm. kiropraktiikka, naprapatia ja kraniosakraaliterapia ovat myöhemmin kehittyneet omiksi kokonaisuuksikseen. Yhdysvalloissa osteopaatit ovat lääkäreitä (D.O. Doctor of Osteopathy), mutta esimerkiksi Euroopassa on päädytty erilliseen manuaalihoitoon keskittyvään osteopaatin koulutukseen. Suomessa osteopaatin koulutus alkoi 1988, ja meillä osteopatiaa voi nykyään opiskella ammattikorkeakoulutasolla tai yksityiskouluissa.Osteopatian pitkän historian hoitofilosofia on pyritty tiivistämään kaikkien osteopaattisten koulukuntien hyväksymään muotoon, josta tunnetuin ja hyvin käyttökelpoinen kiteytys on neljä osteopaattista periaatetta:
• keho on yksikkö; henkilö on kehon, mielen ja sielun muodostama yksikkö
• keholla on kyky itsensä säätelyyn, itsensä parantamiseen ja terveyden ylläpitoon
• rakenne ja toiminta ovat vastavuoroisesti yhteydessä toisiinsa
• rationaalinen hoito perustuu näiden periaatteiden ymmärtämiselle
(American Osteopathic Association – oma käännös)Tervetuloa Unitas Terveyspalveluiden ammattitaitoisten osteopaattien vastaanotolle. Katsomme, miten voimme edesauttaa Sinun terveyttäsi!Jarno Mäkelä
Osteopaatti

Mikä ihmeen osteopatia?

”Hieronta? Jes, tiedän hyvin mitä se on.”
”Fysioterapia? Juu tiedän, eikös se ole jotain harjoitteiden tekemistä?”
”Osteopatia? ----------”.
Näin se monesti menee, ihmisillä ei välttämättä ole tietoa osteopatiasta. No mitä se sitten on?

Osteopatia on käsin tehtävää eli manuaalista hoitoa. Yleensä hoito kohdistetaan tuki- ja liikuntaelimistöön, mutta myös laajemminkin kehon eri systeemeihin. Selkä-, niska- tai hartiavaivat ovat varmasti yleisin syy tulla vastaanotolle. Sen lisäksi apua voi saada esimerkiksi migreeniin, unettomuuteen tai ruoansulatusvaivoihin. Laaja tekniikoiden ja lähestymistapojen työkalupakki sisältää esimerkiksi nivelten mobilisaatiota, pehmytkudoskäsittelyä ja hermostoa rauhoittavia tekniikoita.

Osteopatiassa ihminen nähdään kokonaisuutena, joten fyysisen hoidon rinnalla kulkee psykologisten ja sosiaalisten tekijöiden huomioiminen. Aina ei tarvitse olla välitöntä fyysistä vaivaa syynä tulla vastaanotolle, sillä
osteopatia toimii mainiosti ennaltaehkäisevänä ja terveyttä ylläpitävänä hoitomuotona. Asiakkaalle yksilöllisesti räätälöidyn hoidon tekevä osteopaatti on Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattihenkilö. Osteopaatiksi kouluttaudutaan Suomessa neljän vuoden koulutuksella.

Osteopatian saattoi maailmaan yhdysvaltalaislääkäri Andrew Taylor Still 1870-luvulla. Osteopatiaa pidetäänkin vanhimpana manuaalisena hoitomuotona, josta mm. kiropraktiikka, naprapatia ja kraniosakraaliterapia ovat myöhemmin kehittyneet omiksi kokonaisuuksikseen. Yhdysvalloissa osteopaatit ovat lääkäreitä (D.O. Doctor of Osteopathy), mutta esimerkiksi Euroopassa on päädytty erilliseen manuaalihoitoon keskittyvään osteopaatin koulutukseen. Suomessa osteopaatin koulutus alkoi 1988, ja meillä osteopatiaa voi nykyään opiskella ammattikorkeakoulutasolla tai yksityiskouluissa.

Osteopatian pitkän historian hoitofilosofia on pyritty tiivistämään kaikkien osteopaattisten koulukuntien hyväksymään muotoon, josta tunnetuin ja hyvin käyttökelpoinen kiteytys on neljä osteopaattista periaatetta:
• keho on yksikkö; henkilö on kehon, mielen ja sielun muodostama yksikkö
• keholla on kyky itsensä säätelyyn, itsensä parantamiseen ja terveyden ylläpitoon
• rakenne ja toiminta ovat vastavuoroisesti yhteydessä toisiinsa
• rationaalinen hoito perustuu näiden periaatteiden ymmärtämiselle
(American Osteopathic Association – oma käännös)

Tervetuloa Unitas Terveyspalveluiden ammattitaitoisten osteopaattien vastaanotolle. Katsomme, miten voimme edesauttaa Sinun terveyttäsi!

Jarno Mäkelä
Osteopaatti
... LisääVähemmän