Tiedotteet

Ajankohtaiset tiedotteet ja kampanjat

Jätä soittopyyntöJulkaistu 1 viikko sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki

🏆 🤗🎉 Arvonta suoritettu! 🏆🤗🎉

Lahjakortin osteopaatti Anna Nurmiolle voitti puolueettomassa, sovelluksen toteuttamassa arvonnassa Sari Selenius. Onnittelut Sarille, ja siitä vain viipymättä aikaa varailemaan Anna Nurmiolle!

Mielivaltaisesti valittu parhaan verbalisoijan palkinto menee kunnianosoituksin Kaija Tolsa-Puustellille. ”Pumppaus”-termi kuvaa osteopatian ns. harmonisiin tekniikoihin kuuluvaa hoitoa erinomaisesti. Biomekaanisesti ottaen kyseessä on nivelpintojen mobilisointi ja pehmytkudoksen vapaan liikkuvuuden ja toimintaedellytysten lisääminen, joten myös fysiologisesti ”pumppaus” on todella osuva ilmaisu. Pumppausta ehdottivat muutkin kilpailijat, mutta vikkelä Kaija ehti ensimmäisenä. 🎯

Onnittelut voittajille! Heihin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti lähipäivinä.
... LisääVähemmän

Julkaistu 2 viikkoa sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki
WOOP WOOP ja TÖTTÖRÖÖ!🎊Jokainen Unitaksen henkilökunnasta kouluttaa säännöllisin väliajoin itseään ammmatillisesti eteenpäin. Tänään oli minun vuoroni päättää Ylempi ammattikorkeakoulu jonka myötä tittelini päivittyi YAMK fysioterapeutiksi.Tästä on hyvä jatkaa kesää, mammalomailua ja suunnata nenä kohti uusia seikkailuja😊Terkuin
Hilppa Venho
Fysioterapeutti YAMK, liikuntaneuvoja/PT, sensokuntouttaja

WOOP WOOP ja TÖTTÖRÖÖ!🎊

Jokainen Unitaksen henkilökunnasta kouluttaa säännöllisin väliajoin itseään ammmatillisesti eteenpäin. Tänään oli minun vuoroni päättää Ylempi ammattikorkeakoulu jonka myötä tittelini päivittyi YAMK fysioterapeutiksi.

Tästä on hyvä jatkaa kesää, mammalomailua ja suunnata nenä kohti uusia seikkailuja😊

Terkuin
Hilppa Venho
Fysioterapeutti YAMK, liikuntaneuvoja/PT, sensokuntouttaja
... LisääVähemmän

Julkaistu 2 viikkoa sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki

Voita lahjakortti!

Nimeä hoitoliike omin sanoin ja osallistu arvontaan. Palkintona on lahjakortti osteopaatti Anna Nurmion vastaanotolle (60 min osteopaattinen tutkimus ja hoito, arvo 70€).

Anna-osteopaattiamme kun on aina kiinnostanut, millä sanoilla ihmiset mahtavat hoitoa tuttavilleen kuvailla. 🧐😂🤓😳🤯🙈

Asiallisten vastausten joukosta arvotaan tiistaina 12.6. nettisovelluksen avulla voittaja. Vastausaikaa on ti 12.6. klo 20 asti. Facebook ei liity tähän hommeliin mitenkään. Lisäksi Anna Nurmio pidättää itsellään mielivaltaisen vapaavalintaisen oikeuden yhden ylimääräisen lahjakortin jakamiseen parhaan verbalisoijan palkintona!

Anna siis palaa! Monta kertaa!

– Team Unitas

PS Katso myös instagram.com/osteopaattinurmio .
... LisääVähemmän

 

Kommentoi Facebookissa

Vemputus! Ilman muuta, vemputus!

Pumputus

Polven vötkytys.

Saattaapi olla kyseessä myös lumpion lotkauttelu.

Vatkutustaha tuo on ihan selkeesti...🤔

Jalkaa nitkutetaan, sanoi lapsi. Minusta näyttää iskunvaimennustoiminnon tarkistukselta.

Hötkytys! Tai lonksuttelu.

Pinteestä päästäminen venksuttamalla.

Polven hölkytys :)

Ilmiselvä huljutus.

Hölökynkölökyn!

Jos mennään tiede edellä nii kyseessä on patellan luksutus, mut arkikielisesti ihan vaan vemputetaan lumpiot vappaaks.

Nitkuuttelu

Polven avaus eli Povaus 😆

Povvaus

Povaus 🤑

Povatus 🤭

Polven pumppaus.

Lumpsuttelu

Polven pumppaus 😦🙈

Taivutuskoe ☺

Tietämättä yhtään vamman laatua, voisi olla myös etu-/takareisilihasten "testi", kireys/lihaskiinikkeide/-kalvojen testi 😀 - nimi vaikka lyhytvenytys 🤗

Polven nivelsiteiden ja polvinivelen/-lumpion pumppaustesti - Onko löysää vai ei? 😊

Tai polven pumppaushoito, nivel vetreäksi ja kaikki paikoilleen pumppaamalla ☺

Polven pumpaushoito

+ Näytä aiemmat kommentit

Julkaistu 2 viikkoa sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki
Kesäiset terveiset ☀Hilppa on mukana kuvioissa, tosin mammaloman vuoksi vielä hoidettavan roolissa. Pienokaisen kantelu ja leikkiminen saavat yllättäen selän todella jumiin ja toiminkyvyn rajoittuneeksi, siksipä kollegan loistava apu tulee tarpeeseen ja tuo pelastuksen päivään!
Hilpan ensimmäinen piipahdus työpaikalle sitten joulukuun, päällimmäisinä tunteina ikävä, into, hauskuus.
Maltti on valttia - kyllä hän aikanaan palaa! 😊

Kesäiset terveiset ☀

Hilppa on mukana kuvioissa, tosin mammaloman vuoksi vielä hoidettavan roolissa. Pienokaisen kantelu ja leikkiminen saavat yllättäen selän todella jumiin ja toiminkyvyn rajoittuneeksi, siksipä kollegan loistava apu tulee tarpeeseen ja tuo pelastuksen päivään!
Hilpan ensimmäinen piipahdus työpaikalle sitten joulukuun, päällimmäisinä tunteina ikävä, into, hauskuus.
Maltti on valttia - kyllä hän aikanaan palaa! 😊
... LisääVähemmän

Julkaistu 3 viikkoa sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki
☀️Hänelle, jolle vain taivas on rajana !☀️Onnittele osaajaa, palkitse pänttääjää tai kiitä kannustajaa Unitaksen lahjakortilla.Tervemenoa kiristävät niskat ja aristavat hartiat – kesänviettoon kannattaa kirmata virkistyneenä kehonhuollon kautta. Tutustu valikoimaamme ja tilaa lahjakortti: www.utp.fi tai 045 275 8844. Voit myös sopia lahjakortin noudosta meiltä Kaisaniemenkadulta.Team Unitas toivottaa kaikille uurastajille onnea ja menestystä uusiin haasteisiin!

☀️Hänelle, jolle vain taivas on rajana !☀️

Onnittele osaajaa, palkitse pänttääjää tai kiitä kannustajaa Unitaksen lahjakortilla.

Tervemenoa kiristävät niskat ja aristavat hartiat – kesänviettoon kannattaa kirmata virkistyneenä kehonhuollon kautta. Tutustu valikoimaamme ja tilaa lahjakortti: www.utp.fi tai 045 275 8844. Voit myös sopia lahjakortin noudosta meiltä Kaisaniemenkadulta.

Team Unitas toivottaa kaikille uurastajille onnea ja menestystä uusiin haasteisiin!
... LisääVähemmän

Julkaistu 1 kuukausi sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki

VIIKKOJULKAISU

Kiinnostus faskioita ja faskiaharjoittelua kohtaan on koko ajan kasvavaa. Faskioita eli lihaskalvoja hoidetaan paljon manuaalisella käsittelyllä, mikä on toimivaksi todettu tapa. Vähemmän tunnustettu tapa hoitaa faskiakudoksen jännitystä on toiminnallinen harjoittelu.

Jos faskiakudos on hyvin harjoitettu, eli elastinen ja kimmoisa, sen voidaan olettaa toimivan tehokkaasti ja vammoja ehkäisevästi. Tutkimusten mukaan dynaamisella venyttelyllä suurin osa faskiasta saadaan venytettyä ja aktivoitua. Dynaamisella venyttelyllä pyritään vaikuttamaan nimenomaan myofaskiaalisiin ketjuihin. Myofaskiaaliset ketjut ovat kuvitteellisia jatkumoita., lihaksia ja niitä ympäröiviä kalvoja ei voi erottaa toisistaan, koska ne vaikuttavat toisiinsa niin positiivisesti kuin negatiivisestikin. Positiivinen vaikutus tulee toista tukemalla, mutta negatiivinen vaikutus toimii samoin. Pyrittäessä venyttämään lihasta venyttyvät kalvotkin ja toisinpäin. Yksittäisten lihasryhmien venyttämisen sijaan tarkoitus on löytää liikkeitä, jotka venyttävät myofaskiaalista ketjua mahdollisimman pitkältä matkalta.

Myofaskiaaliset ketjut ja siten faskiat ovat mukana liikkeessä, joko stabiloivina tai aktiivisina toimijoina. Yliliikkuvan alueen lihaskontrollia kehittämällä voidaan vaikuttaa faskian liikkuvuuteen positiivisesti ja samalla kehittää sen voimantuonton ominaisuuksia. Puheessa käytetään termiä kireän faskian ”avaamisesta”, mutta todellisuudessa faskian saa avattua kirurgin veitsellä. Faskioihin voidaan tosin vaikuttaa dynaamisilla, pumppaavilla liikkeillä, jolloin pyritään lisäämään lihaksen ja faskian välissä olevan nesteen liukumista estäen säikeiden liimautumisen keskenään. Riittävä nestemäisyys kudoksessa vähentää jähmeyttä.

Faskiaharjoittelua voi käyttää fysioterapiassa ennaltaehkäisemään kiputiloja ja ongelmia. Faskiaharjoittelulla voi myös hoitaa jo olemassa olevia tuki- ja liikuntaelimistön häiriöitä. Varaa aikasi vastaanotolle ja katsotaan, millaista hyötyä faskiaharjoittelusta on sinulle.

Hyvää kesän odotusta!
Olli Tamminen
Fysioterapeutti
... LisääVähemmän

Julkaistu 2 kuukautta sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki
Ethän päästä äitiä nuupahtamaan?Toimi ajoissa! Äitienpäivä on jo ensi viikolla. Unitaksen lahjakortit äitienpäiväsunnuntaihin 13.5. asti alennetuin hinnoin.Lahjakorttien hinnat 5.–13.5.2018:- hieronta 60 min: 48€
- hieronta 2 x 60 min: 94€- fysioterapia 60 min: 64€
- fysioterapia 2 x 60 min: 126€- osteopatia 45 min: 64€
- osteopatia 2 x 45 min: 126€Lahjakortteja voi tilata puhelinnumerostamme 045 2758844 tai suoraan nettisivuiltamme tästä linkistä:http://utp.fi/palvelut/osta-lahjakortti/(Lahjakorttia ei voi osoittaa itselle, mutta hemmottelijat ilahtunevat lahjatoiveesta... 😉)Onnea kaikille äideille ja isoäideille toivottaa Team Unitas! 💕Image attachment

Ethän päästä äitiä nuupahtamaan?

Toimi ajoissa! Äitienpäivä on jo ensi viikolla. Unitaksen lahjakortit äitienpäiväsunnuntaihin 13.5. asti alennetuin hinnoin.

Lahjakorttien hinnat 5.–13.5.2018:

- hieronta 60 min: 48€
- hieronta 2 x 60 min: 94€

- fysioterapia 60 min: 64€
- fysioterapia 2 x 60 min: 126€

- osteopatia 45 min: 64€
- osteopatia 2 x 45 min: 126€

Lahjakortteja voi tilata puhelinnumerostamme 045 2758844 tai suoraan nettisivuiltamme tästä linkistä:

utp.fi/palvelut/osta-lahjakortti/

(Lahjakorttia ei voi osoittaa itselle, mutta hemmottelijat ilahtunevat lahjatoiveesta... 😉)

Onnea kaikille äideille ja isoäideille toivottaa Team Unitas! 💕
... LisääVähemmän

Julkaistu 2 kuukautta sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki
”Menin osteopaatille selkää valittamaan, ja kohta puhuttiinkin jaloista!”Nyt on sitten kipeänä selkä. Alaselkä tai yläniska tai ehkäpä taas kerran se iänikuinen niska-hartiaseutu. Eräänä aamuna se tapahtui: sukkia pukiessa vihlaisi, ja sen jälkeen on kuin olisi ollut puukko kyljessä. Ja kun hengittäminenkin sattuu, ei yskäisemisestä uskalla unelmoidakaan. Tai: yhtenä iltana iski ikävän kipinän niskaan aivan kuin salaman kirkkaalta taivaalta, ja nyt ei enää päätä kärsi kääntää. Lääkärillä on käyty, eikä mitään vaikuttaisi olevan vialla. Kipulääkekuurit on popsittu, mutta tuskainen olo ja vaivat sen kuin jatkuvat. Miksi?Osteopaatin vastaanotolla selän käsittely helpottaa. Ensikertalainen saattaa yllättyä, kun haastattelu ja kliininen tutkiminen ulottuvatkin kipualuetta laajemmalle. Miksi ihmeessä osteopaatti on kiinnostunut selkäkipuisen asiakkaansa nilkannyrjähdyksistä, kengistä tai kävelytyylistä? Vaivahan alkoi aivan yllättäen, ja kipukohdan voi ihan selkeästi osoittaa omalla sormellakin. Kuinka ihmeessä askellus tai mahdolliset aikaisemmat tapaturmat siihen liittyisivät? Keneltäpä nyt ei nuorempana olisi nilkka tikkailta loikatessa tai pallopelissä muljahtanut – vai taisiko sieltä jalasta sittenkin joskus jokin luu liukastuessa murtua? Ensin oli kipsi ja tulihan siihen tosiaan se korjausleikkauskin. Kepeillä piti kulkea.Kuulostaako osteopaatin kiinnostus selkävaivaisen alaraajoja kohtaan yllättävältä? Osteopaatit tarkastelevat työssään kehon rakenteen ja toiminnan vaikutusta toisiinsa. Ihmisen ollessa jaloillaan kohdistuu kehon paino alaraajojen pitkiä luita myöten nilkkojen välityksellä jalkaterien päälle. Alaraajamme niveltyvät luiseen lantiorenkaaseen, ja niin tekee myös selkärankamme ja lopulta useiden kymmenien nivelten välityksellä myös rangan huipulla keinuva monikiloinen pääkallomme. Luiset rakenteet pysyvät koossa lihasten ja muun pehmytkudoksen avulla. Kaikkiin kehomme rakenteisiin kohdistuu jo yksistään painovoiman takia rasitusta, vaikka vain loikoilisimme paikoillamme.Jalkaterien ja nilkkanivelten toiminta on usein yhteydessä toisaalla kehossa koettuihin vaivoihin. Jalkaterä ei ole pelkkä tukirakenne, vaan se on myös iskunvaimennin. Ennen kaikkea: astuessamme jalkaterän päälle siihen varastoituu ja siitä vapautuu energiaa uskomattoman hienojen ja monimutkaisten liikesarjojen seurauksena. Ilman aikaisempia vammojakin häiriöt näissä toiminnoissa tapaavat erilaisten kompensaatioketjujen kautta siirtyä muualle kehoon.On helppo ymmärtää, että raju urheilu rasittaa kehoamme. Harvoin pääsemme arjessa sen helpommalla: kauppakassien raahaaminen, tietokoneella kyhjötys ja vaikkapa hienonhienot upopuudet kevätkengät aiheuttavat kaikki omanlaistaan kuormitusta. Mikäpä mukavampaa kuin viikonlopun vietto sohvalla lempisarjan parissa lepuuttaen. Ja sitten… (muka) aivan varoittamatta… selkä onkin jumissa?Osteopatiassa huomaa, kuinka asiat vaikuttavat toisiinsa. Yllättäen vaikkapa ylemmät nilkkanivelet yläniskakipuun. Satsaus jalkojen hyvinvointiin on aina satsaus kehon hyvinvointiin!Tervetuloa Unitakselle osaaviin käsiin. Ajanvaraus nettisivuiltamme.– Anna Nurmio
Osteopaatti AMK, FMKuvalähde: University of Liverpool, John Senex, London 1723. Bones of the foot. Detail from plate 9 – engraved anatomical illustration.

”Menin osteopaatille selkää valittamaan, ja kohta puhuttiinkin jaloista!”

Nyt on sitten kipeänä selkä. Alaselkä tai yläniska tai ehkäpä taas kerran se iänikuinen niska-hartiaseutu. Eräänä aamuna se tapahtui: sukkia pukiessa vihlaisi, ja sen jälkeen on kuin olisi ollut puukko kyljessä. Ja kun hengittäminenkin sattuu, ei yskäisemisestä uskalla unelmoidakaan. Tai: yhtenä iltana iski ikävän kipinän niskaan aivan kuin salaman kirkkaalta taivaalta, ja nyt ei enää päätä kärsi kääntää. Lääkärillä on käyty, eikä mitään vaikuttaisi olevan vialla. Kipulääkekuurit on popsittu, mutta tuskainen olo ja vaivat sen kuin jatkuvat. Miksi?

Osteopaatin vastaanotolla selän käsittely helpottaa. Ensikertalainen saattaa yllättyä, kun haastattelu ja kliininen tutkiminen ulottuvatkin kipualuetta laajemmalle. Miksi ihmeessä osteopaatti on kiinnostunut selkäkipuisen asiakkaansa nilkannyrjähdyksistä, kengistä tai kävelytyylistä? Vaivahan alkoi aivan yllättäen, ja kipukohdan voi ihan selkeästi osoittaa omalla sormellakin. Kuinka ihmeessä askellus tai mahdolliset aikaisemmat tapaturmat siihen liittyisivät? Keneltäpä nyt ei nuorempana olisi nilkka tikkailta loikatessa tai pallopelissä muljahtanut – vai taisiko sieltä jalasta sittenkin joskus jokin luu liukastuessa murtua? Ensin oli kipsi ja tulihan siihen tosiaan se korjausleikkauskin. Kepeillä piti kulkea.

Kuulostaako osteopaatin kiinnostus selkävaivaisen alaraajoja kohtaan yllättävältä? Osteopaatit tarkastelevat työssään kehon rakenteen ja toiminnan vaikutusta toisiinsa. Ihmisen ollessa jaloillaan kohdistuu kehon paino alaraajojen pitkiä luita myöten nilkkojen välityksellä jalkaterien päälle. Alaraajamme niveltyvät luiseen lantiorenkaaseen, ja niin tekee myös selkärankamme ja lopulta useiden kymmenien nivelten välityksellä myös rangan huipulla keinuva monikiloinen pääkallomme. Luiset rakenteet pysyvät koossa lihasten ja muun pehmytkudoksen avulla. Kaikkiin kehomme rakenteisiin kohdistuu jo yksistään painovoiman takia rasitusta, vaikka vain loikoilisimme paikoillamme.

Jalkaterien ja nilkkanivelten toiminta on usein yhteydessä toisaalla kehossa koettuihin vaivoihin. Jalkaterä ei ole pelkkä tukirakenne, vaan se on myös iskunvaimennin. Ennen kaikkea: astuessamme jalkaterän päälle siihen varastoituu ja siitä vapautuu energiaa uskomattoman hienojen ja monimutkaisten liikesarjojen seurauksena. Ilman aikaisempia vammojakin häiriöt näissä toiminnoissa tapaavat erilaisten kompensaatioketjujen kautta siirtyä muualle kehoon.

On helppo ymmärtää, että raju urheilu rasittaa kehoamme. Harvoin pääsemme arjessa sen helpommalla: kauppakassien raahaaminen, tietokoneella kyhjötys ja vaikkapa hienonhienot upopuudet kevätkengät aiheuttavat kaikki omanlaistaan kuormitusta. Mikäpä mukavampaa kuin viikonlopun vietto sohvalla lempisarjan parissa lepuuttaen. Ja sitten… (muka) aivan varoittamatta… selkä onkin jumissa?

Osteopatiassa huomaa, kuinka asiat vaikuttavat toisiinsa. Yllättäen vaikkapa ylemmät nilkkanivelet yläniskakipuun. Satsaus jalkojen hyvinvointiin on aina satsaus kehon hyvinvointiin!

Tervetuloa Unitakselle osaaviin käsiin. Ajanvaraus nettisivuiltamme.

– Anna Nurmio
Osteopaatti AMK, FM

Kuvalähde: University of Liverpool, John Senex, London 1723. Bones of the foot. Detail from plate 9 – engraved anatomical illustration. <www.flickr.com. Avattu 2.5.2018>
... LisääVähemmän

Julkaistu 2 kuukautta sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki
Team Unitas toivottaa makoisaa ja lokoisaa vappua kaikille simasuille! Huomenna pääsette taas hoitoon.Tervetuloa ajanvarauksen kautta. Nettisivuiltamme löydätte sekä puhelinnumeromme että sähköisen ajanvarauskalenterimme.

Team Unitas toivottaa makoisaa ja lokoisaa vappua kaikille simasuille! Huomenna pääsette taas hoitoon.

Tervetuloa ajanvarauksen kautta. Nettisivuiltamme löydätte sekä puhelinnumeromme että sähköisen ajanvarauskalenterimme.
... LisääVähemmän

Julkaistu 2 kuukautta sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki
VIIKKOJULKAISUAsiaa hieronnastaNiska- ja hartiavaivat ovat yleisin syy tulla hierontaan. Kuitenkaan vaiva ei ole ihan niin yksinkertainen vaan vaatii tietoa ja taitoa hoitaa. Hieronnan ja kaiken hoidon tarkoitus on parantaa ongelma eikä vain tuoda hetken helpotusta. Jotta saadaan pysyviä tuloksia, on selvitettävä syy miksi ne hartiat jumittavat työpäivän jälkeen.On mietittävä mitkä asento- tai kuormitustekijät vaikuttavat kivun syntyyn ja pyrittävä tasapainottamaan näitä. Itse hoidossa on valittava oikeat tekniikat, jotka ovat tarkoituksenmukaiset. Usein uskotaan, että kipu hartioissa on aina kiristystä, kun tosiasiassa tilanne voikin olla, että lihakset ovat heikot ja pidentyneet ja siksi niissä ei aineenvaihdunta toimi. Tällöin pelkkä kipukohdan hieronta tai venyttely voi pahentaa asentovirhettä, vaikka se vaikuttaisi aluksi auttavan.Hyvin yleinen asentovirhe on olkapään etupuolen ja rintalihaksen kireys ja niska-hartiapuolen heikkous, joka johtaa kipuun niskan ja hartian puolella. Tätä tilaa pitää hoitaa avaamalla hartialihasten lisäksi rintalihakset, kaula ja mielellään käsivarret, jotta asentoa saadaan korjattua. Sen lisäksi oikealla tavalla oma venyttely ja lihasten vahvistaminen tukemaan pysyvää muutosta.Hartiavaivoista ei tarvitse kärsiä, ne voidaan hoitaa kuntoon pysyvästi.Keväisin terveisin
Laura Koskinen
(Hieronta, CST, sisäelinmanipulaatio, jäsenkorjaus)Ps. Olen koulutuksissa ja lomalla 2-25.5. mutta sen jälkeen taas Kaisaniemessä! Tavataan silloin!

VIIKKOJULKAISU

Asiaa hieronnasta

Niska- ja hartiavaivat ovat yleisin syy tulla hierontaan. Kuitenkaan vaiva ei ole ihan niin yksinkertainen vaan vaatii tietoa ja taitoa hoitaa. Hieronnan ja kaiken hoidon tarkoitus on parantaa ongelma eikä vain tuoda hetken helpotusta. Jotta saadaan pysyviä tuloksia, on selvitettävä syy miksi ne hartiat jumittavat työpäivän jälkeen.

On mietittävä mitkä asento- tai kuormitustekijät vaikuttavat kivun syntyyn ja pyrittävä tasapainottamaan näitä. Itse hoidossa on valittava oikeat tekniikat, jotka ovat tarkoituksenmukaiset. Usein uskotaan, että kipu hartioissa on aina "kiristystä", kun tosiasiassa tilanne voikin olla, että lihakset ovat heikot ja pidentyneet ja siksi niissä ei aineenvaihdunta toimi. Tällöin pelkkä kipukohdan hieronta tai venyttely voi pahentaa asentovirhettä, vaikka se vaikuttaisi aluksi auttavan.

Hyvin yleinen asentovirhe on olkapään etupuolen ja rintalihaksen kireys ja niska-hartiapuolen heikkous, joka johtaa kipuun niskan ja hartian puolella. Tätä tilaa pitää hoitaa avaamalla hartialihasten lisäksi rintalihakset, kaula ja mielellään käsivarret, jotta asentoa saadaan korjattua. Sen lisäksi oikealla tavalla oma venyttely ja lihasten vahvistaminen tukemaan pysyvää muutosta.

Hartiavaivoista ei tarvitse kärsiä, ne voidaan hoitaa kuntoon pysyvästi.

Keväisin terveisin
Laura Koskinen
(Hieronta, CST, sisäelinmanipulaatio, jäsenkorjaus)

Ps. Olen koulutuksissa ja lomalla 2-25.5. mutta sen jälkeen taas Kaisaniemessä! Tavataan silloin!
... LisääVähemmän

 

Kommentoi Facebookissa

Ps. Mutta toki kaikki muut mahtavat ja ammattitaitoiset terapautit ovat työssään joten hakeutukaahan hoitoon jos paikat kiristää!

Julkaistu 2 kuukautta sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki
VIIKKOJULKAISUTällä viikolla vietetään kansainvälistä osteopaattisen terveydenhuollon viikkoa. Osteopaatit ovat Suomessa nuori ja vielä melko pieni ammattikunta, joka toissa viikolla sai juhlia   Suomen Osteopaattiliitto Ry:n 30-vuotismerkkipäivää. Viime vuosina osteopaattien määrä on kasvanut aiempaa voimakkaammin, ja osteopatian tulevaisuus näyttää Suomessa erittäin hyvältä. Kymmenen vuoden takaiseen verrattuna osteopatian tunnettavuus on lisääntynyt merkittävästi, ja ihmisillä tuntuu jo olevan jonkinlainen käsitys siitä, mikä osteopaatti on ja mitä osteopaatit tekevät.Osteopaattisella hoidolla voidaan auttaa kehoa paranemaan lukuisista vaivoista. Parhaiten osteopaatit tunnetaan tuki- ja liikuntaelinsairauksien kuntoutuksesta, mutta hoidettavat vaivat vaihtelevat kuitenkin alaselkäkivusta refluksiin. Osteopaatin vastaanotolla käy asiakkaita vauvasta vaariin ja urheilijoista sohvaperunoihin. Jokainen vastaanottokäynti on erilainen. Osteopaateilla on kokonaisvaltainen näkemys terveydestä ja hyvinvoinnista. Uskomme, että terveyden perustana on tuki- ja liikuntaelimistön normaali toiminta ja kehon rakenteiden hyvä tasapaino. Käytämme laajaa tekniikkavalikoimaamme monipuolisesti vastaamaan parhaiten aina kunkin asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin. Hoitotekniikoihin kuuluvat esimerkiksi faskiakäsittelyt, kraniaali- ja viskeraalitekniikat, nivelten mobilisaatio, lihasenergiatekniikat (MET) ja epäsuorat lihas- tai lihaskalvotekniikat. Jokaiseen tilanteeseen löytyy sopiva hoitotapa. Osteopaatin ammattitaitoon kuuluu valita sopivin hoitotapa ja olla käyttämättä tiettyjä tekniikoita silloin kun ne eivät sovi.
Osteopaatit ovat myös keskenään erilaisia ja erikoistuvat usein tiettyjen vaivojen tai tietyn potilasryhmän, esimerkiksi lapsien, hoitoon ja käyttävät itselleen parhaiten toimivaa hoitotapaa. Osteopaatit ovat Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) rekisteröimiä terveydenhuollon ammattilaisia.Käynti osteopaatilla on panostus omaan terveyteen ja askel kohti parempaa hyvinvointia. Tervetuloa vastaanotolle!Terveisin Unitaksen osteopaatit Eemeli, Anna ja Markku#healthyfinland #SuomiterveeksiImage attachmentImage attachment

VIIKKOJULKAISU

Tällä viikolla vietetään kansainvälistä osteopaattisen terveydenhuollon viikkoa. Osteopaatit ovat Suomessa nuori ja vielä melko pieni ammattikunta, joka toissa viikolla sai juhlia Suomen Osteopaattiliitto Ry:n 30-vuotismerkkipäivää. Viime vuosina osteopaattien määrä on kasvanut aiempaa voimakkaammin, ja osteopatian tulevaisuus näyttää Suomessa erittäin hyvältä. Kymmenen vuoden takaiseen verrattuna osteopatian tunnettavuus on lisääntynyt merkittävästi, ja ihmisillä tuntuu jo olevan jonkinlainen käsitys siitä, mikä osteopaatti on ja mitä osteopaatit tekevät.

Osteopaattisella hoidolla voidaan auttaa kehoa paranemaan lukuisista vaivoista. Parhaiten osteopaatit tunnetaan tuki- ja liikuntaelinsairauksien kuntoutuksesta, mutta hoidettavat vaivat vaihtelevat kuitenkin alaselkäkivusta refluksiin. Osteopaatin vastaanotolla käy asiakkaita vauvasta vaariin ja urheilijoista sohvaperunoihin. Jokainen vastaanottokäynti on erilainen. Osteopaateilla on kokonaisvaltainen näkemys terveydestä ja hyvinvoinnista. Uskomme, että terveyden perustana on tuki- ja liikuntaelimistön normaali toiminta ja kehon rakenteiden hyvä tasapaino. Käytämme laajaa tekniikkavalikoimaamme monipuolisesti vastaamaan parhaiten aina kunkin asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin. Hoitotekniikoihin kuuluvat esimerkiksi faskiakäsittelyt, kraniaali- ja viskeraalitekniikat, nivelten mobilisaatio, lihasenergiatekniikat (MET) ja epäsuorat lihas- tai lihaskalvotekniikat. Jokaiseen tilanteeseen löytyy sopiva hoitotapa. Osteopaatin ammattitaitoon kuuluu valita sopivin hoitotapa ja olla käyttämättä tiettyjä tekniikoita silloin kun ne eivät sovi.
Osteopaatit ovat myös keskenään erilaisia ja erikoistuvat usein tiettyjen vaivojen tai tietyn potilasryhmän, esimerkiksi lapsien, hoitoon ja käyttävät itselleen parhaiten toimivaa hoitotapaa. Osteopaatit ovat Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) rekisteröimiä terveydenhuollon ammattilaisia.

Käynti osteopaatilla on panostus omaan terveyteen ja askel kohti parempaa hyvinvointia. Tervetuloa vastaanotolle!

Terveisin Unitaksen osteopaatit Eemeli, Anna ja Markku

#healthyfinland #Suomiterveeksi
... LisääVähemmän

Julkaistu 2 kuukautta sitten

Unitas Terveyspalvelut | Helsinki
Huhtikuu ja hikeä pukkaa!Kuukausi sitten ihana tyttäreni putkahti maailmaan ja siitä lähtein hän on ollut silmäteräni. Ulkoilu sujuu leppoisasti, toinen nukkuu ja toinen hikoilee - aina ei nallekarkit mene tasan! Mutta en valita, sää mitä mainioin ja seurassakaan ei ole valittamista. 😎❤️☀️Äitiysloma on siis hyvässä vauhdissa ja kuntokin kohenee.
Joitain soittoja, töihinpaluukyselyitä olen jo saanut mutta vielä ei ole sen aika. Malttakaahan mielenne, palaan (aikanani) entistä ehompana 🤩Terkuin
Hilppa Venho
Fysioterapeutti AMK, liikuntaneuvoja/PT, sensokuntouttaja

Huhtikuu ja hikeä pukkaa!

Kuukausi sitten ihana tyttäreni putkahti maailmaan ja siitä lähtein hän on ollut silmäteräni. Ulkoilu sujuu leppoisasti, toinen nukkuu ja toinen hikoilee - aina ei nallekarkit mene tasan! Mutta en valita, sää mitä mainioin ja seurassakaan ei ole valittamista. 😎❤️☀️

Äitiysloma on siis hyvässä vauhdissa ja kuntokin kohenee.
Joitain soittoja, töihinpaluukyselyitä olen jo saanut mutta vielä ei ole sen aika. Malttakaahan mielenne, palaan (aikanani) entistä ehompana 🤩

Terkuin
Hilppa Venho
Fysioterapeutti AMK, liikuntaneuvoja/PT, sensokuntouttaja
... LisääVähemmän